Denne opskrift på bruschetta med tomat gør absolut din familie og venner meget glade. 

Den hjemmelavet basilikum pesto er prikken over i. 

SE VIDEOEN HER: Bruschetta med tomat – nem og hurtig opskrift <<

Jeg ved ikke med dig, men jeg elsker at lave god kvalitetsmad til både min familie i hverdagen, men også til vores gæster. 

Mennesker kan mærke, at du har gjort dig umage og gerne vil give dem noget godt at spise. 

Jeg elsker at give netop denne følelse videre via den mad, jeg laver. 

Bruschetta serveres oftest som en forret eller en snack, men den er også god som tilbehør til et måltid i stedet for kartofler, ris eller pasta. 

bruschetta med tomat

Hvilket land kommer bruschetta fra? 

Denne lille snack eller forret kommer fra byen Toscana i Italien. 

Det er en ældre opskrift, der stammer fra det 16. århundrede.

LÆS OGSÅ: Lækker salat med hindbær, avokado og chokolade <<

I det gamle rom tog olivenbønderne deres oliven med til den lokale olivenpresse, hvor de pressede deres olivenolie, hvorefter de smagte på olien ved at dryppe en lille smule på et stykke brød. 

Ordet bruschetta kommer oprindeligt fra det italienske ord “bruscare” og betyder “at riste over kul”. 

bruschetta med tomat

Den variation af bruschetta du spiser i Italien afhænger af, hvor i Italien du befinder dig. 

Den klassiske bruschetta er kun med ekstra olivenolie og hvidløg. 

Hvorimod i det sydlige Italien Napoli serveres den også med hakkede friske tomater. 

LÆS OGSÅ: Luftigt foccacia brød <<

I det nordlige Italian i Piemonte laves den med en skive tomat, og nydes ofte når der høstes vindruer. 

I det sydvestlige Italien i regionen Calabrien tilsætter de også oregano og peber. 

 

Er mozzarella rigtig ost? 

Oprindeligt blev mozzarella lavet på bøffelmælk, hvorimod i dag bliver de fleste oste lavet på komælk. 

Mozzarella er en italiensk friskost, som smager mildt og cremet. 

Bøffelmozzarella

 

Hvad er forskellen på mozzarella og bøffelmozzarella?

Traditionelt blev mozzarella fremstillet af bøffelmælk, og bøffelmælken har en anelse mere sødme end komælken, da den er en federe mælkevariant. 

Dens konsistens er en smule mere løs og elastisk end mozzarella lavet på komælk. 

LÆS OGSÅ: Chokolade trøfler med kun 3 ingredienser <<

Hvis du vil prøve at lave bruschetta med tomat med bøffelmælksmozzarella, kan du få det i de fleste supermarkeder – kig efter dette navn på posen “mozzarella di latte di bufala

 

bruschetta med tomat

Bruschetta med tomat

Hurtig og nem opskrift
Samlet tid 15 minutter
Ret Forret, Snack
Antal 8 stykker

Ingredienser
  

  • 200 g cherrytomater skåret i halve eller skiver
  • 150 g frisk mini mozzarella skåret i halve
  • 1 håndfuld frisk basilikum i strimler
  • ekstra jomfru olivenolie en lille smule
  • 1/2 ciabatta flute
  • basilikum pesto
  • parmesanost friskt revet

Basilikum pesto

  • 50 g pinjekerner
  • 1 lille potte basilikum økologisk
  • 100 g parmesanost frisk
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • lidt salt

Sådan gør du
 

  • Skær tomaterne og mozzarella i halve og skær basilikum i strimler. Put det hele op i en skål og hæld lidt olivenolie over. Drys med salt og peber.
  • Sæt skålen til side for at marinere imens du rister brødet og laver din basilikum pesto.
  • Skær brødet ud og rist det enten i ovnen eller på en brødrister. Brødet er færdigt, når det er let gyldent.
  • Lav nu din basilikum pesto.

Basilikum pesto

  • Klip alle stilke af din basilikum og vask dem og put dem i din minihakker.
  • Skær parmesanost ud i små stykker og put dem i din minihakker.
  • Skær hvidløg ud og put det i din minihakker.
  • Put resten af ingredienserne i din minihakker og kør den indtil pestomassen har en cremet og blød konsistens.
  • Anret nu brødene med et lag pesto, og så putter du tomater og mozzarella ovenpå. Du river lidt parmesan ud over og afslutter med et lille dryp olivenolie og kværnet peber ned over.

Noter

Jeg køber altid et klassisk italiensk økologisk ciabatta flute (med surdej) på frost, og det kan du finde i de fleste supermarkeder.
Det brød jeg køber smager rigtig dejligt autentisk og passer helt sublimt til bruschetta.  
Normalt kan jeg også godt lide at bage mit eget brød, men lige her med bruschetta passer nybagt brød ikke helt.
Brødet må nemlig gerne være fast og samtidig skal det også ristes for at få sprødhed, og så er fidussen ved nybagt brød ligesom væk (i min optik). 
Opskriften på basilikum pesto, finder du også her: 
https://www.minindrero.dk/basilikum-pesto