Lækker salat.

Når du laver en lækker salat handler det om smag.

Din salat skal smage af noget.

Jeg møder ofte den klassiske salat, når jeg er ude at spise hos venner og familie med majs, peberfrugt, iceberg salat og agurk.

Ja, det er en salat, men den smager ikke af noget som helst. 

Da jeg gik på opdagelse i salatens verden, fordi jeg gerne ville spise mere grønt, men hvor de klassiske salater ikke fik mine tænder til at løbe i vand.

Ja så måtte jeg begynde at udforske og selv blive kreativ, hvis jeg ville have en lækker salat. 

Det er blevet til mange simple, nemme og lækre salater, som altid bliver kommenteret og beundret, når vi har gæster til middag, fødselsdag eller frokost. 

Jeg er langt fra salatmester, men jeg har fundet ud af, at salater bliver spist op, når de ser lækre, spændende og indbydende ud. 

Denne salatopskrift kom til verden, da jeg en sommerdag gik ude i min have, hvor jeg kunne plukke hjemmedyrket salat, ærter og hindbær.

Derefter gik jeg i køleskabet, og så hvad jeg ellers havde.

I køleskabet havde jeg en avokado, æbler og chokolade og i køkkenskabet havde jeg lidt mandler.

Forskellige olier og flagesalt har jeg altid stående. 

En lækker salat blev det til, som er den allerførste salat, jeg vil dele med dig her på min blog 😋

SE VIDEOEN HER: Lækker salat med hindbær, avokado og chokolade <<

lækker salat

 

Hvornår kom salat til Danmark?

I antikkens Grækenland og i Romerriget brugte de salat som grøntsag og som beroligende lægemiddel.

Salat optræder ikke i danske kogebøger før 1880’erne. 

I slutningen af 1970’erne nåede salaten for alvor Danmark med salattyperne iceberg, kinakål, rå grøntsager, syltede grøntsager og dressinger som fx Thousand island og Blue-cheese. 

Salaten dukkede også op i burgere og sandwich. 

LÆS OGSÅ: Chokoladebar <<

lækker salat

 

Hvad betyder salat på dansk?

Salat stammer fra det latinske ord “herba salata“. 

Sal betyder salt på latin. 

Det betyder derfor “saltede urter“. 

Salt var hos de gamle romere og grækere en vigtig ingrediens i deres dressing. 

De spiste rå grøntsager med dressing som typisk var en blanding af eddike, olie, urter og salt. 

Det vi kender i dag som olie-eddike dressing.

LÆS OGSÅ: Popcorn i gryde <<

 

lækker salat

Salat med hindbær, avokado og chokolade

Nem og lækker salat
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Salat
Køkken dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 pose baby salatmix
  • 1 håndfuld hindbær friske
  • 1 håndfuld ærter bælgede
  • 1 stk. avokado skiver
  • 1 stk. æble skiver
  • 1 håndfuld mandler brændte
  • 20 g mørk chokolade hakkede
  • Olivenolie med chokolade Du kan bruge almindelig olivenolie.
  • Sort flagesalt Du kan bruge almindeligt salt.

Sådan gør du
 

  • Fordel din skyllede salat i et smuk fad.
  • Bælg dine ærter og skyl nænsomt dine hindbær, og stil dem til side i en lille skål.
  • Put dine mandler på en pande for høj varme og brænd dem en smule, og stil dem til side for at køle af på en lille tallerken.
  • Skær dit skyllet æble i skiver og fordel dem over salatbunden.
  • Skær din avokado i skiver og fordel dem over salatbunden med æbleskiver.
  • Fordel nu dine bælgede ærter og skyllede hindbær over salaten.
  • Hak dine afkølede mandler groft og drys dem over salaten.
  • Hak din mørke chokolade og drys det over salaten.
  • Dryp forsigtigt din olivenolie ud over salaten.
  • Drys let med salt henover salaten.

Noter

Olivenolie med chokolade kan du erstatte med almindelig olivenolie. 
Sort flagesalt kan du også erstatte med almindeligt salt. 
Er der en af grøntsagerne du ikke kan lide, kan du undlade den. 
Keyword avokado, chokolade, hindbær, salat, salat med hindbær, salat opskrifter