Chokoladebar eller snickers bar. Disse hjemmelavet chokoladebarer smager himmelsk, og så er de ovenikøbet uden mel, æg og sukker. 

Denne hjemmelavet chokoladebar er med peanuts, og derfor er det meget tæt på også at være en snickers bar. 

Men det bliver den bestemt ikke ringere af. 

Det kan godt være, at jeg i opskriften skriver, at de kan holde sig i 4 dage. 

Men herhjemme hos mig blev de spist på kun 2 dage 😋

Du kan se min korte video her med denne lækre snickers bar. 

Dine tænder kommer helt sikkert til at løbe i vand. 

SE VIDEOEN HER: Chokoladebar uden mel, æg og sukker <<

Chokoladebar

LÆS OGSÅ: Rabarberkage med crumble <<

Chokoladebar

LÆS OGSÅ: Dalgona iskaffe <<

Chokoladebar

 

Chokoladebar

Chokoladebar

Nem opskrift på chokoladebar / snickers bar
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 20 minutter
Ret Snack
Antal 10 bar

Ingredienser
  

Chokoladebar - underlaget

  • 100 g malet havregryn
  • 80 g malet mandler
  • 2 spsk ahornsirup
  • 50 g smeltet smør Du kan også bruge kokosolie.

Karamelfyldet

  • 200 g bløde dadler
  • 40 g smeltet smør Du kan også bruge kokosolie eller tahin.
  • 1/2 dl mælk Du kan også bruge havremælk eller sojamælk.
  • 1 tsk salt
  • 4 spsk saltet peanuts

Chokoladeovetræk

  • 200 g smeltet mørk chokolade 70 %

Sådan gør du
 

Chokoladebar - underlaget

  • Start med at blende havregryn og mandler i en minihakker, så det bliver pulveriseret.
  • Tag en skål og bland de pulveriseret havregryn og mandler sammen.
  • Tilsæt salt, ahornsirup og smeltet smør og rør det hele sammen.
  • Fordel blandingen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir. Jeg brugte en form på 30 x 12 cm.
  • Put den nu i fryseren, mens du laver karamelfyldet.

Karamelfyldet

  • Tilsæt alle karamel ingredienserne i en foodprocessor, og blend indtil det er blødt og glat.
  • Fordel karamellen ovenpå chokoladebarens underlag og stil den i fryseren igen. Den skal stå i fryseren i ca. 1-2 timer.

Chokoladeovetræk

  • Efter 1-2 timer kan du tage din form ud af fryseren, og skære dem i 10 bar.
  • Smelt chokoladen, og dyp hver bar i den smeltet chokolade. Put forsigtigt hver chokoladebar på et skærebræt beklædt med bagepapir.
  • Stil de 10 chokoladebarer i fryseren i nogle minutter indtil chokoladen har sat sig.
  • Du kan opbevare chokoladebarerne i en lufttæt beholder i køleskabet i op til 4 dage.

Noter

Du kan lave denne opskrift 100 % vegansk ved at erstatte smør med kokosolie og almindelig mælk med havremælk eller sojamælk.
Jeg har allerede i opskriften noteret disse ændringer for dig, hvis du ønsker at lave dem veganske.