Nemme pizzasnegle. Mine børn elsker pizzasnegle.

SE VIDEOEN HER: Nemme pizzasnegle <<

Det er også en rigtig god snack at have med i madpakken eller som en eftermiddagssnack, når de kommer hjem fra skole. 

Jeg kan godt lide, at dejen er lidt grov, og hvis det stod til mig, så var dejen 100 % fuldkorn. 

LÆS OGSÅ: Tomatsauce til pizza og pizzasnegle <<

Men fuldkornsmel gør bare dejen mindre luftig og mere bastant, så hvedemelet kommer også i for at gøre bagværket lettere. 

nemme pizzasnegle

Brødets oprindelse

De første brød blev lavet omkring år 8000 f.kr. i Egypten.  

Egypterne bryggede øl og gennem deres ølproduktion opstod den første surdej. 

De første brød mener man har været chapati fra Indien, som er et fladt pandestegt brød, der består af vand og hvedemel. 

Chapati

Et af de ældre brød er også tortilla fra Mexico, som er et fladbrød lavet af majsmel eller hvedemel og vand. 

tortilla

Senere i historien blev brød betragtet som små kunstværker.

LÆS OGSÅ: Focciacia brød <<

Det hvide brød blev anset som værende af højere kvalitet, og det var eftertragtede af uddannede og velhavende mennesker. 

Det hvide brød blev et statussymbol. 

Mennesker med lavere status måtte nøjes med at bage grovere brød med rug og klid.

I 1834 udviklede den schweiziske ingeniør, Sulzberger en valsemølle, der kom til at revolutionere melproduktion og hermed brødbagning. 

Han lavede en valsemølle med tre stålrullere, to glatte og en rillet, hvor de kørte med forskellige hastigheder. 

LÆS OGSÅ: Karamel popcorn <<

Gennembruddet kom for alvor i 1873, da schweizeren Frederick Wegman videreudviklede valsemøllen med porcelænsrullere, hvor presset blev holdt konstant.

Valseformaling er en metode til at fremstille mel. 

Det er en proces, hvor de enkelte dele af kornkernerne bliver skilt ad. 

Kornkernerne bliver delt i klid, aleuronlag, kim og endosperm, og herefter bliver det malet til fine melpartikler. 

nemme pizzasnegle

pizzasnegle

pizzasnegle

 

pizzasnegle

Pizzasnegle

Nem opskrift
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Ret Bagværk, Snack
Antal 18 stk

Ingredienser
  

Dejen

  • 25 g gær
  • 3 dl lunket vand
  • 1 dl olivenolie
  • 1 1/2 dl skyr Du kan også bruge yoghurt eller undlade det.
  • 250 g grahamsmel
  • 350 g hvedemel

Fyld

  • 150 g pepperoni Du kan bruge lige præcis det, du kan lide.
  • 50 g parmesanost Du kan bruge lige præcis det, du kan lide.
  • Tomatsauce eller ketchup Jeg laver altid min egen tomatsauce.

Sådan gør du
 

  • Rør gæren ud i det lunkende vand i en skål.
  • Bland alle de våde ingredienser i.
  • Put til sidst melet i, lidt ad gangen. Dejen skal være let og klisteret.
  • Ælt dejen på en røremaskine eller i hånden i 10 minutter.
  • Nu skal dejen stilles til hævning i 1 time.
  • Når dejen er færdig med at hæve, ruller du den ud på et bord med lidt mel. Det er nemmest at rulle dejen sammen efterfølgende, hvis du ruller den kvadratisk ud.
  • Smør dejen med tomatsauce.
  • Put herefter dit ønskede fyld på. Jeg brugte pepperoni og parmesan ost.
  • Rul dejen sammen.
  • Skær dejen ud i ca. 2 cm tykke skiver.
  • Placer stykkerne på en bageplade med bagepapir.
  • Nu skal pizzasneglene hæve i 30 minutter. Læg et rent viskestykke over dem.
  • Tænd ovnen på 200° grader varmluft.
  • Når de er færdige med at hæve, sætter du dem ind i ovnen og bag dem i ca. 20-25 minutter.

Noter

I denne opskrift bruger jeg også groft mel, og det kan du sagtens erstatte med hvedemel. 
Det er vigtigt at dejen er klisteret, når den hæver første gang, da du får en mere luftig pizzasnegl ud af det. 
Du kan også lave din egen tomatsauce. Det gør jeg altid, da det bare smager bedre. 
Opskrift på hjemmelavet tomatsauce:
https://www.minindrero.dk/tomatsauce-til-pizza <<