Rabarber crumble uden hvedemel. 

Det er en meget nem og hurtig opskrift, hvis du skal lave lidt lækkert til børnene efter skole eller til familien, der kommer forbi til en kop kaffe. 

Rabarber crumble

Det er blevet forår, når vi kan begynde at plukke de første rabarber i haven. 

Jeg har ikke mine egne rabarber endnu, men jeg har altid været heldig at få lidt hos familie. 

Men jeg har fået smag for rabarber, og derfor har jeg plantet mine første rabarber i år. 

Rabarber crumble

Jeg har valgt 2 forskellige rabarber sorter.

  • Jordbær-hindbær-rosen rabarber. 
  • Jordbær rabarber – red champagne. 

 

Jordbær-hindbær-rosen rabarber:

  • De dufter af en blanding af jordbær, hindbær og roser.
  • De giver et middeludbytte af rabarber. 
  • De får lange og røde stilke, som er helt perfekt til rabarber saft. 

 

Jordbær rabarber – red champagne:

  • Det er en sød rabarber. 

 

Det er også en billig måde at få rabarber på, fordi jeg skulle købe nogle rabarber. 

Hvert bundt med 8 stilke kostede 30-40 kr. 

Det bliver hurtigt dyrt, hvis du som jeg gerne vil lave en masser lækre sager med rabarber. 

Hvert år kommer altid på nye ideer. 

I år har jeg lavet disse lækre drikke og hyggedesserter. 

 

Rabarber crumble

Rabarber crumble

Nem og hurtig opskrift på rabarber crumble uden mel
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 55 minutter
Ret Dessert, Snack
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 350 g rabarber Du kan også bruge 500 g rabarber
  • 50 g rørsukker Du kan også bruge hvidt sukker
  • 1 stk vaniljestang Du kan også bruge vaniljesukker

Crumble

  • 70 g havregryn, grovvalset Du kan også bruge finvalset
  • 70 g mandelmel Du kan lave det selv
  • 50 g rørsukker Du kan også bruge hvidt sukker
  • 70 g smør
  • 1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du
 

Rabarber

  • Vask og skær rabarberne ud i tern, 1-2 cm.
  • Rør sukker og skrab vaniljekornene ud og rør rabarberne rundt i en skål. Put det nu op i et fad, hvor det står og trækker smag, imens du laver din crumble.

Crumble

  • Put mandlerne ned i en minihakker/foodprocessor og kør til mandlerne er blevet til mel.
  • Hæld mandelmelet op i en lille skål og sæt det til side.
  • Put nu havregryn, sukker, smør og vaniljesukker i en minihakker/foodprocessor eller smuldre det sammen med fingrene.
  • Fordel nu crumblen over fadet med rabarber.
  • Sæt fadet ind i ovnen i ca. 35-40 min. på 150 ° varmluft.

Noter

Rabarber: 
Hvis du gerne vil have flere rabarber i din crumble, kan du sagtens putte 500 g i denne opskrift i stedet for 350 g.
 
Crumble:
I denne opskrift har jeg erstattet hvedemel med mandelmel, men du kan sagtens tilsætte hvedemel i denne opskrift. 
 
Sukker:
Du kan justere sukkeret til surhedsgraden på dine rabarber. Der er forskellige rabarber sorter, og de varierer i surhedsgraden. 
 
Tips til servering:
Jeg elsker hjemmelavet vaniljecreme til den let syrlige rabarbersmag. Den kan du sagtens lave imens din rabarber crumble står i ovnen. Den kan serveres varm eller kold. 
Du kan også servere vaniljeis, flødeskum, skyr med vanilje- eller rabarbersmag.