Sunde bananpandekager er virkelig en hyggelig og lækker spise til morgenmad eller som snack.
De er utrolig hurtige og nemme at lave, og når du tilføjer lidt ekstra protein i form af fx proteinpulver og skyr, er de også mættende.
LÆS OGSÅ: Dalgona iskaffe <<
Min familie elsker dem, og derfor laver jeg altid sunde bananpandekager flere gange om ugen til morgenmad.
Sådan en hverdagsmorgen, hvor hele huset dufter af frisklavet bananpandekager, er altså hyggeligt og et stort hit.
Lige den dag får jeg nogle ekstra point på mor-kontoen 😍
LÆS OGSÅ: Chokoladebar <<
Hvornår opfandt man pandekagen?
De første skriftlige kilder omkring 400 f.kr. kommer fra Grækenland.
De græske pandekager blev lavet med hvedemel, olivenolie, syrnet mælk og honning, og grækerne spiste dem til morgenmad.
Flere hundrede år senere i Middelalderen var pandekagen også blev populær i Europa.
De europæiske kristne spiste pandekager på Hvide tirsdag, som var dagen inden alle kristne skulle faste i 40 dage.
I 1585 bliver én af de første pandekageopskrifter trykt i kogebogen “The Good Huswife’s Jewell” og denne opskrift bestod af hvedemel, fløde, æggehvider og en lille smule øl.
Hvad er din yndlingsopskrift på en pandekage og hvilken topping kan du bedst lide?
Lad os dele erfaringer herinde, det kunne være så hygsomt 🥰
Sunde bananpandekager
Ingredienser
- 1 stk banan
- 1 hel æg
- 1 hel æg Kun æggehviden
- 12,5 gram proteinpulver Kan undlades
- 1/2 dl havregryn
Sådan gør du
- Det hele kommes ned i en stavblender og blendes fint sammen.
- Nu varmer du en pande op. Fordeler "dejen" på din stegepande.
- Bananpandekagerne er færdige, når de er flotte gyldne.