Go Back
Kanelbrød

Kanelbrød "Monkeybread"

Opskrift på lækkert og nemt kanelbrød
Samlet tid 2 timer
Ret Bagværk, Snack
Antal 1 brød

Ingredienser
  

Dejen

  • 35 g smør, smeltet
  • 3 dl mælk, lun
  • 25 g gær
  • 25 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 450 g hvedemel

Dyppelse

  • 110 g smør
  • 125 g brun farin
  • 2 tsk kanel

Glasur

  • 80 g flormelis
  • 1 spsk vand, kogende

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret i en lille gryde og hæld derefter mælken ned til smørret, hvor det lunes.
  • Tag en skål og smuldre gæren heri, og hæld nu den lune blanding med mælk og smør ned i til gæret, lidt ad gangen imens du rører rundt.
  • Put sukker og salt ned i skål til gærmassen, og hæld herefter melet i - lidt ad gangen. Dejen skal være klistret, og må ikke blive tør.
  • Ælt dejen i 10 minutter på en røremaskine eller i hånden.
  • Nu skal dejen stilles til hævning i 30 minutter.
  • Når dejen er færdig med at hæve, skal du dele den i 4 stykker.
  • Derefter deler du de 4 stykker op i yderligere 4 stykker. Så du ender med at få 16 kugler/boller.
  • Tag en rugbrødsform og smør formen godt med smør.
  • Lav din dyppelse og dyp hver bolle i din dyppelse.
  • Læg hver bolle op i formen.
  • Nu skal bollerne hæve i 1 time med et rent viskestykke over.
  • Tænd ovnen på almindelig ovn, og stil formen ind i 30-35 minutter. Kig efter brødet, da sukkeret kan brænde på og gøre bollerne sorte.

Video

Noter

Det du skal være opmærksom på, når du laver monkeybread er, at bolledejen skal være klisteret og må ikke blive for tør. 
Det næste du skal være opmærksom på, er at dyppelsen til boller er en sukkermasse, og den kan brænde på og blive sort. 
Det kan derfor være en god ide at kigge til brødet en gang imellem, når det er kommet i ovnen.