Nutella cappuccino er en nem og virkelig lækker opskrift på cappuccino. 

Jeg ved ikke med dig, men jeg elsker Nutella!

Du får derfor denne lækre og nemme opskrift på cappuccino. 

SE OPSKRIFTEN: Nutella cappuccino <<

 

Hvad er en cappuccino?

En cappuccino er en klassisk italiensk kaffe, der består af espresso, dampet mælk og mælkeskum.

Ingredienserne er typisk 1/3 espresso, 1/3 dampet mælk og 1/3 mælkeskum.

Denne cremede konsistens og balancen mellem kaffe og mælk giver cappuccinoen dens unikke smag.

Traditionelt serveres den i en lille kop, og den kan toppes med kakaopulver eller kanel.

Men som sagt jeg elsker jo Nutella, så denne opskrift er ikke på en lille kop, men en stor kop cappuccino. 

PRØV OGSÅ: Iskaffe med vaniljeis og Oreo <<

 

Hvordan laver man cappuccino?

For at lave en lækker og smagfuld cappuccino skal du bruge en espressomaskine, friskbrygget espresso og mælk.

Men du kan også sagtens lave en god cappuccino med en stavblender og instant kaffe. 

Mit råd er derfor, at du bruger det du har i skabene, når du laver din egen cappuccino. 

opskrift på nutella

hvad er en cappuccino

opskrift på cappuccino

 

opskrift på cappuccino

Nutella cappuccino - nem Nutella opskrift

Samlet tid 8 minutter
Ret Drik, Varme drikke
Antal 1 stor kop

Ingredienser
  

  • 1 dl kaffe
  • 1 spsk Nutella
  • 2 dl mælk Vælg din foretrukne mælk
  • Usødet kakao Du kan også bruge kanel

Sådan gør du
 

  • Lav din kaffe som du ønsker den. Jeg lavede 2 shots mild espresso.
  • Put Nutella i den varme kaffe og rør rundt til Nutella er opløst.
  • Skum din mælk. Hvis du ikke har en mælkeskummer, så brug en stavblender.
  • Drys med usødet kakao på toppen.

Video

Hvor kommer Nutella fra?

Nutella kommer fra Italien.

I 1946 besluttede brødrene Pietro og Giovanni Ferrero at drive familiens konditori sammen.

Chokoladeopskriften blev udviklet af konditoren Pietro Ferrero i 1940’erne, som var “videnskabsmanden” i konditoriet.

Pietro elskede at eksperimentere med nye teksturer og smage, som de kunne bruge i konditoriet. 

Hans idé til dette chokoladeprodukt kom efter Anden Verdenskrig, fordi der var mangel på kakao, og priserne var skruet helt i vejret.

Pietro legede derfor med idéen om at blande kakaoen med hasselnødder, som der var mange af i Piemonte, hvor konditoriet lå.

Pietro kom frem til en chokoladepasta opskrift, som han kaldte for SuperCrema. 

Det var Pietros søn, der videreudviklede opskriften, hvor han gjorde den tidligere hårde pasta til en smørbar chokolade.

Der var nu gået 20 år og nye teknologier var også kommet til, og dermed også nye måder hvorpå Ferrero kunne integrere denne smørebare chokolade. 

Men lige præcis den Nutella opskrift, vi kender i dag, blev først officielt lanceret i 1964.

Det er siden hen blevet et af verdens mest populære smørbare chokoladeprodukter.

PRØV OGSÅ: Hjemmelavet chokolade milkshake <<

nutella opskrift

 

Hvad er Nutella lavet af?

Nutella består hovedsageligt af sukker, palmeolie, hasselnødder, kakao, mælkepulver og lecithin som emulgator. 

Ingredienslisten inkluderer også vanillin, der tilføjer smag.

Hasselnødderne og kakaoen giver Nutella dens karakteristiske smag, mens sukker og olie sikrer den glatte og cremede konsistens.

 

Kan smørchokolade blive for gammelt?

Ja, det kan godt blive for gammelt.

Selvom det ikke nødvendigvis bliver sundhedsskadelig, ændrer smag og konsistens sig med tiden. 

Produktet har typisk en holdbarhed på omkring 12-18 måneder efter produktionsdatoen. 

Når det bliver for gammelt, kan olien separere fra chokoladepastaen, og hasselnøddesmagen kan blive svagere.

PRØV OGSÅ: Jordbær milkshake med is <<

 

International Nutella Dag

International Nutella Dag fejres hvert år den 5. februar.

Dagen blev startet i 2007 af den amerikanske blogger, Sara Rosso.

Hun ønskede at fejre sin store kærlighed til Nutella. 

På denne dag deler fans verden over deres opskrifter, billeder og historier om dette vidunderprodukt.

 

Hvornår kom smørchokolade til Danmark?

Det kom til Danmark i slutningen af 1960’erne.

Chokoladeproduktet blev hurtigt populært som en del af morgenbordet og bruges ofte som smørechokolade på brød eller i bagværk.

I dag er det et velkendt mærke, som de fleste danskere forbinder med både morgenmad, kager og snacks.